Program kursu
- Podstawy gastronomii
- Ekonomia organizacyjna
- Zagadnienia prawne w gastronomii
- HACCP- system zarządzania bezpieczeństwem żywności, zasady wdrażania,
- Prawo pracy i wymogi PIP
- Wymogi PIH
- Kuchnia i jej zagadnienia
- sporządzanie potraw kuchni polskiej i obcych narodów
- sporządzanie i dekorowanie potraw
- metody i techniki kulinarne
- Sporządzanie potraw z różnych grup surowców
- zakąski i sosy zimne
- zupy i sosy gorące
- potrawy z ryb i owoców morza
- serwis specjalny
- Elementy hotelarstwa
- psychologiczne i socjologiczne aspekty obsługi klienta
- prawne uwarunkowania prowadzenia działalności hotelarskiej i turystycznej
- procedury obsługi gości w hotelu i restauracji
- savoir vivre w hotelarstwie i gastronomii
- nowoczesne metody sprzedaży produktu turystyczno-hotelarskiego, elementy marketingu
- standard usług hotelarko-gastronomicznych w świetle aktualnych przepisów i wymogów
- Zajęcia praktyczne odbywają się w specjalnych zakładach gastronomicznych i hotelarskich (40 godzin)
ilość godzin: 60
cena: 800 zł
miejsce: Kraków