Program kursu obejmuje:
- Zagadnienia ogólne
- Sylwetka Barmana/Kelnera
- Charakterystyka punktów gastronomicznych
- Uwarunkowania związane z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi oraz HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
- Zasady komunikowania się z klientem i personelem
- Podstawowe zasady obsługi konsumenta
- Towaroznawstwo i technologia żywienia/napojów
- Psychologiczne uwarunkowania pracy z klientem
- Techniki obsługi konsumenta na sali
- Przepisy prawne obowiązujące barmana/kelnera
- Barmaństwo
- Technika mixowania napojów mieszanych
- Propedautyka miksologii
- Sprzęt barowy
- Fizjologia mieszania
- Organizacja coctail party i innych przyjęć z alkoholem
- Kultura spożywania napojów alkoholowych
- Organizacja i technika pracy w coctail barze
- Sprzęt barmański, wyposażeni i aranżacja coctail baru
- kultura spożywania napojów mieszanych
- Język angielski
- EGZAMIN
ilość godzin: 120
cena: 1500 zł
miejsce: Kraków