Program kursu:
- Podstawy produkcji zwierzęcej
- Genetyczne podstawy hodowli zwierząt
- Fizjologia żywienia zwierząt gospodarczych
- problemy płodności zwierząt
- Ekonomiczne podstawy produkcji zwierzęcej
- Hodowla zwierząt z podziałem na poszczególne grupy hodowlane
- Podstawy produkcji roślinnej
- Rodzaje i charakterystyka gleb
- Uprawa roślin
- Nawożenie roślin organiczne i mineralne
- Zabiegi pielęgnacyjne w uprawie roślin
- Szkodniki w uprawie roślin, BHP w pracy z pestycydami
- Zagrożenia środowiska ze strony rolnictwa chemicznego
- Ekofilozofia rolnictwa
- Wpływ sąsiedztwa roślin na wzrost, plonowanie i zdrowotność roślin uprawnych
- Florystyka
- Botaniczne podstawy budowy roślin
- Kwiaty cięte najczęściej wykorzystywane w bukieciarstwie
- Zasady kompozycji roślinnych
- Różnorodne techniki wiązania roślin
- Różne typy bukietów okolicznościowych
- Przewodnik po ogrodzie
- Ochrona roślin
- Wiadomości ogólne
- Mechanizacja rolnictwa
- Gospodarstwo domowe
- Technologia produkcji zwierzęcej
- Technologia produkcji roślinnej
- Ekonomika rolnictwa i polityka
- Marketing
- Zarządzanie firmą
ilość godzin: 120
cena: 1190 zł
miejsce: Kraków