Kurs gastronomiczno-hotelarski

Program kursu

  • Podstawy gastronomii
  • Ekonomia organizacyjna
  • Zagadnienia prawne w gastronomii
    • HACCP- system zarządzania bezpieczeństwem żywności, zasady wdrażania,
    • Prawo pracy i wymogi PIP
    • Wymogi PIH
  • Kuchnia i jej zagadnienia
    • sporządzanie potraw kuchni polskiej i obcych narodów
    • sporządzanie i dekorowanie potraw
    • metody i techniki kulinarne
  • Sporządzanie potraw z różnych grup surowców
    • zakąski i sosy zimne
    • zupy i sosy gorące
    • potrawy z ryb i owoców morza
    • serwis specjalny
  • Elementy hotelarstwa
    • psychologiczne i socjologiczne aspekty obsługi klienta
    • prawne uwarunkowania prowadzenia działalności hotelarskiej i turystycznej
    • procedury obsługi gości w hotelu i restauracji
    • savoir vivre w hotelarstwie i gastronomii
    • nowoczesne metody sprzedaży produktu turystyczno-hotelarskiego, elementy marketingu
    • standard usług hotelarko-gastronomicznych w świetle aktualnych przepisów i wymogów
  • Zajęcia praktyczne odbywają się w specjalnych zakładach gastronomicznych i hotelarskich (40 godzin)

ilość godzin: 60

cena: 800 zł

miejsce: Kraków