Barman – kelner z językiem angielskim

Program kursu obejmuje:

  1. Zagadnienia ogólne
    • Sylwetka Barmana/Kelnera
    • Charakterystyka punktów gastronomicznych
    • Uwarunkowania związane z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi oraz HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
    • Zasady komunikowania się z klientem i personelem
    • Podstawowe zasady obsługi konsumenta
    • Towaroznawstwo i technologia żywienia/napojów
    • Psychologiczne uwarunkowania pracy z klientem
    • Techniki obsługi konsumenta na sali
    • Przepisy prawne obowiązujące barmana/kelnera
  2. Barmaństwo
    • Technika mixowania napojów mieszanych
    • Propedautyka miksologii
    • Sprzęt barowy
    • Fizjologia mieszania
    • Organizacja coctail party i innych przyjęć z alkoholem
    • Kultura spożywania napojów alkoholowych
    • Organizacja i technika pracy w coctail barze
    • Sprzęt barmański, wyposażeni i aranżacja coctail baru
    • kultura spożywania napojów mieszanych
    • Język angielski
    • EGZAMIN

ilość godzin: 120

cena: 1500 zł

miejsce: Kraków