Agroturystyka

Zasady prowadzenia gospodarstwa z podstawami przedsiębiorczości i modułem języka angielskiego z elementami branżowymi

  • Rys historyczny, stan oraz możliwości rozwoju turystyki w Polsce.
  • Walory przyrodnicze i kulturalne regionów polskich oraz ich wykorzystanie w usługach agroturystycznych.
  • Podstawowe pojęcia dotyczące agroturystyk
  • System kwalifikacji i kategoryzacji bazy noclegowej
  • Prawne wymagania w agroturystyce
  • Elementy ochrony środowiska
  • Podstawowe elementy z zakresu hotelarstwa
  • Savoir-vivre w świadczeniu usług agroturystycznych
  • Szkolenie BHP, zarys HACCP
  • Ubezpieczenia społeczne – rozliczenia z ZUS/KRUS
  • Podstawy prawa pracy
  • Podstawy księgowości:
  • formy opodatkowania,
  • metody prowadzenia księgowości.
  • Pozyskiwanie funduszy strukturalnych UE – zarys
  • Marketing usług agroturystycznych
  • Podstawy przedsiębiorczości
  • Ćwiczenia praktyczne w konstrukcji biznes-planu oraz analiza SWOT
  • Zajęcia praktyczne w terenie – zwiedzanie gospodarstw agroturystycznych
  • Moduł języka angielskiego z elementami branżowymi

ilość godzin: 150

cena: 1500 zł

miejsce: Kraków