Zasady prowadzenia gospodarstwa z podstawami przedsiębiorczości i modułem języka angielskiego z elementami branżowymi
- Rys historyczny, stan oraz możliwości rozwoju turystyki w Polsce.
- Walory przyrodnicze i kulturalne regionów polskich oraz ich wykorzystanie w usługach agroturystycznych.
- Podstawowe pojęcia dotyczące agroturystyk
- System kwalifikacji i kategoryzacji bazy noclegowej
- Prawne wymagania w agroturystyce
- Elementy ochrony środowiska
- Podstawowe elementy z zakresu hotelarstwa
- Savoir-vivre w świadczeniu usług agroturystycznych
- Szkolenie BHP, zarys HACCP
- Ubezpieczenia społeczne – rozliczenia z ZUS/KRUS
- Podstawy prawa pracy
- Podstawy księgowości:
- formy opodatkowania,
- metody prowadzenia księgowości.
- Pozyskiwanie funduszy strukturalnych UE – zarys
- Marketing usług agroturystycznych
- Podstawy przedsiębiorczości
- Ćwiczenia praktyczne w konstrukcji biznes-planu oraz analiza SWOT
- Zajęcia praktyczne w terenie – zwiedzanie gospodarstw agroturystycznych
- Moduł języka angielskiego z elementami branżowymi
ilość godzin: 150
cena: 1500 zł
miejsce: Kraków